Naar Gent reizen

Auto

Twee Europese autosnelwegen (E17 en E40) kruisen elkaar in Gent. Dat maakt onze stad optimaal bereikbaar voor auto en bus. Gent ligt op slechts drie kwartier van Brugge en Brussel (beide 53 km) en op een klein uurtje van Antwerpen (60 km).
De centrale ligging in Europa en het goed uitgebouwde transportnetwerk zijn een grote troef voor de kunststad Gent.
De internationale luchthaven van Zaventem 'Brussels Airport' ligt op minder dan een uur rijden.

Vanaf de E17 neem je de afrit 'Gent Centrum'. Vanaf de E40 volg je aan het klaverblad in Zwijnaarde eerst een stukje richting Antwerpen (E17), daarna afrit 'Gent Centrum'.

Ondanks het feit dat het Gentse historische centrum het grootste winkelwandelgebied van Vlaanderen is, bestaat de mogelijkheid om met de wagen in de onmiddellijke nabijheid van de historische kern te parkeren. Je kunt gebruik maken van de parkeerroute (P-route) die als het ware een mini-ring rond de binnenstad vormt en die alle parkeergarages onderling verbindt. Het doel van de P-route bestaat erin ervoor te zorgen dat elke weggebruiker de gewenste parkeergarage op de vlotste wijze bereikt.

In het Gentse stadscentrum bieden 9 parkings bijna 5.000 parkeerplaatsen.
De parkeerplaatsen in de straat vallen onder het regime van betalend parkeren. Concreet betekent dit dat er tot 19 uur een parkeerticket aangekocht moet worden.

Voor een recent overzicht van alle ondergrondse parkings in Gent, klik je het best op één van onderstaande links:
www.mobiliteitgent.be/met-de-auto  (Nederlands)
www.mappy.com (Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans)

Mobilhome

Een mobilhome of kampeerwagen mag gedurende 1 nacht langs de openbare weg worden geparkeerd (ook op openbare parkings). Het is echter níet toegelaten te overnachten op de openbare weg.

Voor een langer verblijf met je mobilhome kun je voor één of meerdere dagen terecht op de Camping Blaarmeersen (viersterrencamping). Hier kan het chemisch toilet worden geleegd en gereinigd. Er is ook waterbevoorrading mogelijk.

Trein

Gent heeft twee stations: Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort. In het hoofdstation Gent-Sint-Pieters vind je treinverbindingen naar alle Belgische steden. Dit station beschikt ook over een rechtstreekse lijn naar de luchthaven van Zaventem. Via een korte overstap in Brussel-Zuid of het vlakbij gelegen Franse Rijsel sluit je aan op het Europese hogesnelheidsnet. Een dagelijkse rechtstreekse snelle Thalysverbinding brengt je op deze manier in Parijs, de Eurostar naar Londen.

Wie in station Gent-Sint-Pieters aankomt, kan toeristische info opvragen bij een digitaal 3D-infopunt voor bezoekers.

Van station naar het historisch centrum?

Het openbaar vervoer in de stad is goed georganiseerd met een wijd vertakt netwerk van trams en bussen. Van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes brengen bus en tram je op alle mogelijke bestemmingen in en rond Gent.

Vanuit het hoofdstation Gent-Sint-Pieters rijdt tram 1 elke 10 minuten naar het centrum.

Vanaf het station Gent-Dampoort is het centrum eveneens vlot bereikbaar. Volgende bussen rijden frequent de stad in: 3, 17, 18, 38, 39 (halte Korenmarkt).

Contacts

NMBS - Station Gent Sint-Pieters

Koningin Maria Hendrikaplein 1
9000 Gent
Tel.: +32-92412224
 

Vliegtuig

 

 

 

 

 

Gent ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Zaventem, de nationale luchthaven van België.

De luchthaven beschikt ook over een eigen treinstation, Brussel-Nationaal-Luchthaven, met rechtstreekse treinen naar Gent. Het station    bevindt  zich onder de luchthaven en is bereikbaar via de liften en roltrappen in de  aankomsthal. Elke reiziger met bestemming of vertrekstation Brussel-Nationaal-Luchthaven betaalt een Diabolo-toeslag van 5,09 euro per rit bovenop zijn vervoersbewijs. Met deze toeslag wordt de noordelijke ontsluiting van de nationale luchthaven gefinancierd.

Luchthaven Brussels Charleroi South ligt op 70 minuten van Gent. Als je hier landt, kies je één van de meer dan 20 dagelijkse busverbindingen met Brussel. Vanuit de hoofdstad neem je de trein naar Gent. Op de luchthaven kun je een combinatieticket bus-trein kopen aan de Airport Ticket Desk.

Drie andere Belgische luchthavens (Oostende, Antwerpen en Luik) verzorgen vluchten van en naar verschillende Europese bestemmingen. Ook van daaruit vertrekken directe verbindingen naar Gent.

Contacts

NMBS - Station Gent Sint-Pieters

Koningin Maria Hendrikaplein 1
9000 Gent
Tel.: +32-92412224
 

Information

Brussels South Charleroi Airport sa

rue des Frères Wright 8
6041 CHARLEROI
Tel.: +32-90202490
+32-78152722
 

The Brussels Airport Company

URL - link: Brussels Airport
 

Internationale lijnbus

Eurolines verzorgt dagelijks busdiensten naar meer dan 500 bestemmingen in Europa. Ook Gent is één van die bestemmingen. Je reis reserveren kan via de website.

Information

Eurolines kantoor Gent

Koningin Elisabethlaan 73
9000 Gent
Tel.: +32-92209024
+32-22741350
Fax: +32-92209571
URL - link: Eurolines
 

 


Onze partners

 

FIPJP Partners

 Organisatie

             Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal       Organiserend Comité

Petanque Federatie Vlaanderen VZW

Zuiderlaan 13 - 9000 Gent

Email